Prăjitura pentru duminică

E vremea sa folosiți merele! Ce ziceți de un tort cu zahăr ars la care să punem si niște mere că sunt ieftine și bune?

P1660956

Ingrediente:

1. Pentru caramel 8-10 linguri de zahăr-Se topesc, se oprește focul și se întinde cu grijă caramelul pe pereții cratiței, mișcând ușor vasul într-o parte și alta. Atenție, zahărul ars produce răni grave!

2.1-1,5 kg de mere mai acrișoare-Se curăță de coajă, se scoate căsuța cu sâmburii și se taie în 4, aranjându-se în cratiță peste caramelul răcit. Se presară scorțișoară sau nu, cum vă place. Se pune la cuptor cam 30 de minute, până se înmoaie merele(depinde de cuptor și de mere).

3.Crema de zahăr ars- Până se înmoaie merele pregătim crema astfel. Batem 6 ouă întregi cu 6 linguri de zahăr, 1 zahăr vanilat sau esență de vanilie până se topește zahărul. Adăugăm 600 ml de lapte rece. Scoatem cratița cu mere din cuptor și turnăm crema deasupra încet. Mai dăm cam 30 de minute la cuptor la foc potrivit

.P1660958

4. Blatul: 4 ouă,5 linguri de zahăr, 3 linguri de apă fierbinte, 5 linguri de făină, 1 lingura de Amaretto sau alt lichior aromat-Se amestecă bine gălbenușurile cu zahărul bine, se adaugă apa fierbinte, pe rând amestecând, apoi faina. Se omogenizează, apoi se încorporează ușor albușurile. Se adaugă compoziția peste crema de zahăr ars și se mai da la cuptor cam 20 de minute până se rumenește. Se face proba cu scobitoarea sau cu un ac de croșetat. Eu am o spiță de bicicletă pe post de controlor!
P1660960 P1660961
P1660962  P1660964

P1660965Cam așa arată copt.

Se lasă cratița să se mai răcească puțin tortul, apoi se desprinde ușor blatul cu un cuțit, pe marginea cratiței. Se pune o farfurie mai mare peste cratiță și se răstoarnă tortul. Se lasă cratița deasupra câteva minute și apoi se scoate. Punem la frigider si când servim îl putem orna cu frișcă, nuci caramelizate etc. Mie mi se pare suficient așa, simplu.

Poftă bună!

P1660966 P1660967  P1660969P1660968

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s