Gogoși fragede

La plăcinte, înainte!

Util și plăcut

Sunt sigură că duminicile din copilăria fiecăruia erau legate de ceva dulce, depinde de fiecare familie. Pentru noi, erau plăcintele pe care le făcea măicuța pentru ai casei, dar și pentru eventualii oaspeți.

Poate le încercați!

Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 120 g de unt
  • 40 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriță de rom
  • 1 vârf de linguriță de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 5 gălbenuşuri
  • 350 ml de lapte
  • zahăr pudră

zahăr vanilat

Mod de preparare

Se cerne făina.
Se amestecă  drojdia cu zahărul, se pune putin lapte călduț și faină și se lasă la crescut.
Galbenușurile se pun cu  sarea și se bat cu o furculița.
Se adaugă romul și laptele rămas, treptat. Untul moale se pune peste făină, se pune coaja de lămâie și se toarnă laptele amestecat cu galbenușurile.
Se amestecă toate, apoi se pune  drojdia.
Se frământă bine vreo 10 minute.
Se lasă la crescut…

Vezi articol original 246 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s