Găluşte cu prune

Dacă pentru familia mea gogoșile erau vedeta duminicii, dulcele copilăriei, pentru soțul meu era „gomboț”, adică găluște cu prune. E vremea prunelor, așa că puteți încerca!

Ingrediente

  • 600 g de cartofi
  • 2 ouă
  • 200 g de făină
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • aproape 1 kg de prune mai mici
  • pesmet
  • ulei
  • scorţişoară şi zahăr pentru pudrat

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, se curăță cât sunt fierbinți, se rad imediat prin răzătoarea cu găuri mici.
Se amestecă făina, cartofii,  sarea, ouăle și uleiul. Nu se frământă mult, doar să se amestece.
Se spală și se șterg prunele.Se ia câte o prună care se învelește în aluat. Se ia aluatul cu o lingură și se pune pe faină, sa nu se lipească. Se moaie degetele în faină și se da o formă rotundă în palmă.
Se așază pe o planșetă presărată cu făină(sau pe o folie).Se fac toate găluștele.
g1
Se pune apa într-o cratiță mai largă, cam de 5 l, umplută pe jumătate. Se pune și o linguriță cu sare.
Când clocotește, se pun pe rând găluștele. După un minut, se mișcă puțin pe fund cu spumiera să nu se prindă.Se pune capacul, tras mai la o parte să nu dea afară, și se fierb în clocote mici 15-20 de minute.
In acest timp, se rumenește pesmetul în câteva linguri de ulei(într-o tigaie).
Găluștele se scot cu spumiera, se scurg și se dau prin pesmet. se așază pe un platou, se presară cu scorțișoară și zahăr.
Se servesc imediat.Se pot servi și reci, dar nu mai sunt așa de pufoase.
g
Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s