Buctăle Omama

Hai la buhtăle, bucte, buctăle, cornulețe…

Util și plăcut

P1670236P1670237

„Buctăle” e un regionalism din Ardeal, nu știu dacă vine de la sași că soacra-mea era săsoaică și de la ea știu rețeta. Așa numea ea cornulețele astea!
Am căutat si pe net  si am găsit rețete asemănătoare, dar cu denumirea BUCTE. Poate așa o fi corect. Mai scria acolo că sunt populare în Germania și Polonia, dar era un fel de pâine pentru micul dejun, fără umplutură.

Ingrediente

  • 1 kg de făină
  • 4 ouă
  • 400 ml de lapte cald
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe de sare
  • coaja de la o lămâie
  • 200 g de unt
  •  2 plicuri de drojdie uscată
  • esență de vanilie
  • 1 ou de uns
  • Umplutura:
  • dulceață de caise
  • mere rase
  • dulceață amestecată cu nuci
  • brânză etc.
Aluatul: Se cerne făina cu drojdia uscată și se lasă vreo 30 de minute. Eu am lăsat-o câteva ore ca am fost plecată. Se încălzește laptele cu zahărul, se adaugă untul moale în el să se topească. Ouăle se bat cu…

Vezi articol original 174 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s