Dovlecel în multe feluri…bune!

Dovlecelul e minunat: sănătos, ieftin și ușor!

Util și plăcut

Profitați de ultimii dovlecei din piață, deși pe la supermarket îi mai găsiți si mai târziu.

  • Varianta 1: chifteluţe la cuptor
  • 4 dovlecei medii
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • Brânză rasă
  • pesmet
  • pătrunjel verde
  • susan
  • pasta de ardei iute(opţional)
  • sare
  • piper
  • Varianta 2:
  • Dovlecei
  • Iaurt natur
  • Brânză tare
  • Pesmet
  • Piper
  • ulei
  • Varianta 3: păpăradă exotică/omletă dacă nu ești din Sebeș!
  • 700 g de dovlecei
  • 2 cepe mari
  • 1 cățel de usturoi
  • 5 ouă
  • 1 bucheţel de mentă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper

Varianta 1:
Spală dovleceii și răzuiește-i. Taie fin ceapa. Toacă pătrunjelul. Sărează și lasă 10 minute, apoi scurge bine.
Amesteca tot , pune pesmet încât sa nu fie moale, ouăle, brânza rasă, piperează.
Fasonează chifteluțe cu ajutorul a 2 linguri de supă și aplatizează ușor l. Preîncălzește cuptorul la 220 grade C.
Pune chifteluțele într-o tava unsa cu ulei, peste care pui hârtie de copt. Coace 7- 8 minute…

Vezi articol original 180 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s