Conopidă la cuptor

E vremea conopidei, nu ratați o rețetă delicioasă!

Util și plăcut

Ingrediente

  • 1 conopidă mijlocie
  • 1 cană de lapte
  • 2 l de apă
  • 2 linguriţe de sare
  • Pentru sosul de brânză:
  • 100 g brânză de vaci moale(sau urdă, ricotta)
  • 100 g de cașcaval tare ras
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de făină
  • 3 linguri de smântână
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de apă în care a fiert conopida
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan ras
  • frunze de mărar(opțional)
Spălați bine conopida și o lăsați în apa rece să iasă eventualele impurități. După ce ați rupt-o buchetele o puneți la fiert în apă clocotită cu sare și adaugați 1 cană de lapte. Cât timp fierbe,cam 10 minute, porniți cuptorul la 180 grade C. Pregătiți și vasul în care veți pune conopida și sosul de brânză, ungându-l cu putin ulei de măsline.
Într-un alt vas puneți la topit untul și adaugați făina. Amestecați cu un tel, turnați lapte și o cana din apa în care a fiert conopida. Adaugați…

Vezi articol original 80 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s