Conopidă la cuptor

Ingrediente

  • 1 conopidă mijlocie
  • 1 cană de lapte
  • 2 l de apă
  • 2 linguriţe de sare
  • Pentru sosul de brânză:
  • 100 g brânză de vaci moale(sau urdă, ricotta)
  • 100 g de cașcaval tare ras
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de făină
  • 3 linguri de smântână
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de apă în care a fiert conopida
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan ras
  • frunze de mărar(opțional)
Spălați bine conopida și o lăsați în apa rece să iasă eventualele impurități. După ce ați rupt-o buchetele o puneți la fiert în apă clocotită cu sare și adaugați 1 cană de lapte. Cât timp fierbe,cam 10 minute, porniți cuptorul la 180 grade C. Pregătiți și vasul în care veți pune conopida și sosul de brânză, ungându-l cu putin ulei de măsline.
Într-un alt vas puneți la topit untul și adaugați făina. Amestecați cu un tel, turnați lapte și o cana din apa în care a fiert conopida. Adaugați cașcavalul, sarea,  piperul și amestecați până ce devine consistent. Opriți focul și lăsați sosul să se răcească puțin.
Puneți conopida scursă bine în vasul pregătit. De îndată ce sosul s-a mai răcit, amestecați și brânza de vaci și smântâna. Turnați sosul peste conopidă și lăsați la cuptor 10-20 de minute(depinde de cuptor). Adaugați și restul cașcavalului răzuit și mai lăsați 10 minute la cuptor.
Se consumă imediat, dar e buna și rece. Pentru cine dorește, se poate presăra mărar tocat deasupra.
 cono2
Anunțuri

2 comentarii

  1. Pingback: Conopidă la cuptor | Util și plăcut

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s