Plăcinte de mătase gofrată-ca la mama Mărie

Util și plăcut

Fiecare are o rețetă care îi amintește de bunica sa. Din păcate, atunci nu mă interesa bucătăria și nu știu cum le pregătea, dar erau preferatele mele. Am tot experimentat plăcintele astea si nu eram mulțumită. Astăzi sunt! Titlul îmi aparține, e cam metaforic, dar, de, un defect profesional!

Ingrediente:

500 g de faină

2 linguri de ulei

1 lingură de oțet

1 linguriţă de sare

1 linguriţă

270 ml de apă călduță

ulei de uns şi de copt

Se amestecă sarea și zahărul în  apa călduță, se adaugă oțetul și uleiul. Se toarnă treptat în făină, amestecându-se. Aluatul se frământă 5-7 minute, apoi se pune într-o pungă să se odihnească 30 de minute.El iese putin moale, la pipăit este ca mătasea. Se întinde foarte subțire, aproape transparent. Se unge cu ulei foarte cald, cam 2 linguri. Se face un sul lung, se taie bucăți egale, care se păstrează în pungă..Se întinde cu sucitorul o bucată pe…

Vezi articol original 100 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s