PÂINE GUSTOASĂ ȘI LICHII CU BRÂNZĂ

Util și plăcut

O rețetă de sâmbătă, rapidă și gustoasă. Umplutura se poate face și cu  varză călită cu ceapă sau cartofi cu ceapă .

Aluatul:

  • 500 g de făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 150 ml de apă caldă
  • 150 ml de iaurt
  • 2 linguri de ulei/unsoare de găină
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • Pentru umplutură:
  • brânză
  • 2 ouă
  • 1 ou de uns

Făina se amestecă cu drojdia uscată. Restul ingredientelor se adaugă în vas  si se amestecă bine, încât să fie omogenizate. Dacă e nevoie, se mai pune puțină apă(depinde de făină).Acoperim vasul cu un șervet curat si lăsăm la dospit la loc căldut ,circa o  oră.

Ungem o formă cu puțină unsoare sau ulei Ungem mâinile cu puțin ulei şi dăm formă aluatului ,punându-l în tavă.  Facem 3 tăieturi deasupra aluatului.Lăsam la dospit în forme 10-15 minute. Cine dorește, poate unge cu puțin ou.

Introducem formele in cuptorul preîncălzit la…

Vezi articol original 163 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s