TURTĂ DULCE-forme de Crăciun

Mirosul de turta dulce e asociat pentru mulți dintre noi cu sărbătoarea Crăciunului. Iată o rețeta verificată!

Ingrediente:

  • 4 1/2 căni de făină
  •  1 lingură de scorțișoară
  •  2 lingurițe de ghimbir pudră
  •  1/2 linguriță de cuișoare pudră
  •  1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  •  1/2 cană de unt moale
  •  1/2 cană de zahăr brun
  •  2 ouă mari
  •  3/4 cană de miere

Glazură albă:

  • 200-300 g de zahăr pudră cernut să nu fie cocoloaşe
  • 1 albuş
  • 1 lingură de suc de lămâie

Preparare:

Cerne făina, scorțișoara, cuișoarele, ghimbirul şi bicarbonatul într-un castron. Amestecă untul cu zahărul până se omogenizează/dizolvă. Adaugă ouăle pe rând, apoi mierea. Adaugă cu grijă făina, câte puţin, şi amestecă până se încorporează bine. Aluatul va fi tare.Împarte-l în două, fă două sfere şi acoperă-le cu folie.Pune-le în frigider pentru cel putin două ore sau până a doua zi..Preîncălzeşte cuptorul la foc mediu.

Întinde aluatul şi taie cu formele dorite.Coace până devine auriu. Lasă să se răcească, apoi ornează-le.Mixează albuşul cu zahărul şi cu sucul de lămâie în bolul mixerului, sau cu un mixer de mână, cu accesoriile tip tel din sârmă.
Adaugă zaharul treptat, reglează  la viteza medie până se încorporează complet. Textura glazurii trebuie să fie suficient de solidă încât să nu curgă peste marginile turtei dulci .
Decorează turta dulce imediat folosind o pungă de plastic tăiată la un colţ.
Lăsă până se întăreşte.

02 3345

Anunțuri

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s