Coroană de Ziua Naţională

 Aluat:

  • 600 g de făină
  • 1 lingură de miere
  • 2 gălbenuşuri
  • Coaja de la o lămâie
  • 1 fiolă de esentă de vanilie
  • 60 g de unt
  • Sare
  • 30 g de drojdie proaspătă
  • 250-300 ml de lapte călduţ
  • Pentru uns:
  • 50 g de unt
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 3 linguri de zahăr
  • Pentru umplutură:
  • 500-1000 g de brânză de vaci
  • zahăr după gust
  • stafide(un pumn)
  • 1 fiolă de esenţă de rom
  • 2 ouă întregi
  • 1 ou de uns
  • decor la dorință

Mod de preparare

Se amestecă drojdia cu mierea și cu lapte călduț, se adaugă făină ca să avem ceva de consistenta smântânii. Făina, sarea, coaja de lămâie, esența se amestecă, drojdia crescută se pune și ea, precum și restul de lapte pentru a obține un aluat destul de tare. Frământăm, punem într-un castron acoperit să crească pana își dublează volumul(cam 1 oră).
Între timp, ne pregătim cremele de uns, separat.
Frământăm să scoatem aerul, împărțim în două. Întindem un dreptunghi cu grosimea de 1 cm, pe blatul presărat cu faina. Ungem foaia cu amestecul format din unt +zahar +scorțișoară. Rulăm, facem 2 suluri, le tăiem pe lung cu un cuțit ascuțit, apoi le adunam și le unim ca pe un fel de covrig. Punem în tava rotundă unsă cu unsoare.
A doua parte se întinde tot asa, dar un dreptunghi mai lung si mai subțire.
Se unge cu crema de brânză si se rulează.
Se înconjoară „covrigul” așezat in mijlocul formei.
Se fac niște tăieturi în rulou.
Se lasă vreo 15 minute să crească, apoi se unge cu gălbenuș bătut.
Se coace in cuptorul preîncălzit la foc mediu pana se rumenește bine.
Se lasă la răcit, acoperit.
Arata interesant în secțiune și e buna cu un pahar de vin roșu Merlot cu Pinot Noir. Bun cupaj!
La mulți ani, Romania!
c1c2c3c4c5c6c7coc9c8
Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s