GUGULUF CU DOVLEAC(chec pregătit de Andra)

Ingrediente:

2 căni de zahăr

1 cană de ulei

4 ouă

500 ml de  piure de dovleac

3 căni de  făină

1 linguriță de sare

1 lingurită bicarbonat de sodiu

1 1/2 lingurite praf de copt

2 lingurite scortisoară măcinată

1 linguriță de ghimbir pudră

1/2 linguriță nucșoară

Glazură

170 g de  cremă de brânză

2 linguri de unt moale

2 căni de  zahar pudră

2 linguri de smântână

2-4 linguri de apă

Preparare:

Prima dată se coace dovleacul.

Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unsoare o formă de bundt cake. Am avut rezultate foarte bune cu spray făcut special pentru copt.

În castron se amestecă zahăr împreună cu ulei. Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine între fiecare.Adaugă dovleacul piure(eu l-am copt înainte).

Se amestecă împreună ingredientele uscate într-un bol separate: făină, sare, praf de copt, scorțișoară, ghimbir, nucșoară.

Se adaugă treptat ingredientele uscate la ingredientele umede. Se amestecă împreună până făina este încorporată.

Turnați aluatul uniform în forma Bundt, și neteziți partea de sus.

Coaceți 48-55 de minute; verificarea gradului de coacere se face prin introducerea unui sctobitori în partea de sus a tortului. În cazul în care scobitoarea iese curată, e gata.

Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați să se răcească în formă timp de 15 minute.

Întoarceți tortul pe un raft de răcire. Apăsați partea de jos a formei cu o lingură de lemn pentru a ajuta desfacerea, dacă este necesar.

Lăsați prăjitura se răcească complet înainte dea  glazura.

Amestecați împreună crema de brânză, untul și zahărul pudră. Amestecați smântâna, apoi adăugați apă treptat până ajungeți la consistența dorită  .  AR TREBUI SĂ FIE abia turnabilă,  nu prea lichidă.

De data asta, Andra a făcut glazură din suc de lămâie cu zahăr pudră, care se amestecă până se obține consistența dorită.

1 cană= 240 ml

Formă de guguluf/bundt cake:Form

P1670524 P1670530P1670532 P1670533

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s