Hummus bi tahini

INGREDIENTE

250 g de năut înmuiat în apă rece din seara precedentă

1/4 cană de Tahini (seminţe de susan măcinate)

2 căţei de usturoi

¼ cană de suc de lămâie proaspăt

1-2 linguri de ulei de măsline

sare, piper,boia iute

PREPARARE:

Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece  şi fierbe-l.

Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută.

Pune năutul, tahini, sucul de lămâie şi usturoiul zdrobit  în robot.  Adaugă puţină apă de la fiert şi mixează bine.

Păstrează câteva boabe întregi pentru ornat.

Asezonează cu sare și piper, mai adaugă apă dacă e prea gros.

Pentru a servi, fă o adâncitură la mijloc, stropește cu ulei de măsline, presară chimen pudră şi boia iute.

Servește cu lipie (pita-pâine arabă).

Variante:

1

Am adaptat reţeta româneşte punând şi morcov, ţelină şi ceapa la fiert.

2

Spălaţi bine nautul şi alegeti boabele negre înainte de a-l pune la înmuiat.

3

Am găsit la Kaufland nişte biscuiţi crocanţi cu care am servit humusul.

4

Boiaua am dat-o puţin prin ulei fierbinte.

110x90_hummus-bi-tahini-197142 656x436_hummus-bi-tahini-197144

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s