Ciocolată aromată (de casă)

Util și plăcut

Ingrediente:

  • 900 g de zahăr
  • 200 ml de apă
  • 200 g de unt/margarină
  • 500 g de lapte praf
  • 100 g de cacao
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 esenţă de rom
  • 2 linguri de Amaretto
  • 1 linguriţă coajă de portocală
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 100 g de nuci
  • 100 g de alune
  • 2 linguri de nucă de cocos

Mod de preparare:

Într-un castron se cerne cacaua si laptele praf și se omogenizează.

Într-o cratiță de 3 l se pune zaharul, apa și sucul de lămâie și se fierb până dispare spuma și se leagă ca la glazură.
Se pune untul bucățele și se stinge focul. Se amestecă până se topește untul, apoi se adaugă amestecul de lapte praf cu cacao, amestecând viguros cu telul de tip pară, să nu rămână cocoloașe.
Când e omogenă compoziția, se adaugă restul ingredientelor: alune și nuci zdrobite în bucăți nu prea mici(eventual tăiate), esențele, lichiorul.
Se unge o tava cu unt…

Vezi articol original 28 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s