Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)

Util și plăcut

O rețetă ușoară-bază de la care putem face atât antreuri sărate, cât şi desert dulce.

INGREDIENTE

Aluatul:

125 ml de apă

125 ml de lapte

1 linguriță rasă de zahăr

1 linguriță rasă de sare fină

115 g de unt bucățele

140 g de făină cernută

4 ouă întregi

Crema de vanilie(cam 1 l de cremă):

500 ml de lapte

100 g de zahăr

5 gălbenuşuri

60 g de amidon

1/2 păstaie de vanilie/esență

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

Mod de preparare:

Vărsați laptele, apa,zahărul, sarea, untul într-o cratiță şi aduceți la punctul de fierbere. Când amestecul e fierbinte, luați cratița de pe foc şi adaugați făina. Amestecați energic şi repede până se încorporează bine făina. Puneți iar cratița pe foc mediu pentru a usca aluatul-adică să se desprindă de pereții vasului.

Vărsaţi aluatul în altă cratiţă şi amestecaţi să se răcească. Când este aproape rece, se pun ouăle…

Vezi articol original 400 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s