Plăcintă cu carne şi ciuperci

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 ml de apă caldă
  • 25 g de drojdie,
  • 1 linguriță de sare.
  • Se frământă aluatul și se lasă la dospit o oră .
  • Pentru umplutură:
  • 700 g de carne tocată( am pus carne de porc)
  • un borcănel de ciuperci champignon tăiate(150g)/sau de alt tip, eu am pus gălbiori
  • 3 ouă
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 lingură de făină
  • condimente(piper
  • sare
  • ardei iute
  • curry etc.)

Mod de preparare

Intr-o cratiță se pune uleiul , ceapa tăiată mărunt,se adaugă carnea si se călesc câteva minute.
Se adaugă si ciupercile din borcan care au fost scurse si se călesc împreună. Eu am dat prin mașina de tocat gălbiorii.
Se ia cratița deoparte si se condimentează după gust cu sare ,piper ,putin ardei iute, mărar proaspăt. Ouăle se bat ca la omleta, se adaugă faina, carnea si se amestecă.
După ce aluatul s-a dospit, întindem o foaie mare cam de 40/20 cm, peste care se presară o lingura cu griș. Punem compoziția de carne și o întindem pe toată suprafața foii.
Se rulează din ambele capete spre mijloc ;se taie în două pe lățime. Sau în alt mod, cum vrei.
Se pun una lângă alta,într-o tava unsă cu ulei.
Se unge plăcinta cu ulei deasupra .Se dă la cuptor pana se rumenește
Intre timp ,se bat doua oua întregi cu o lingura de iaurt si un vârf de cuțit de sare.
Se pune oul peste plăcinta coaptă si se mai da 10 minute la cuptor.
tn3_p1350289 tn4_p1350292 tn4_p1350295
Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s