Lichior de ouă pentru sărbători

E asociat, mai ales, cu sărbătoarea de Paște, dar se poate face oricând!

Ingrediente:

  • 6 gălbenuşuri
  • 400 g de zahăr
  • 250 ml de alcool
  • 600 ml de lapte
  • 1 esență de vanilie
  • 1 esență de rom

Mod de preparare:

Se freacă zaharul cu galbenusurile până se albește compoziția.Laptele cald se adaugă treptat la ouă, apoi se mai pune pe un foc foarte mic(sau pe aburi) cam 10 minute până devine ca o smântână subțire.
Se ia de pe foc, se adaugă esențele și, când e aproape rece, alcoolul(treptat).
Se pune în sticle.
Se poate consuma imediat, dar mai bine la masa de sărbătoare. E bun și  peste înghețata de ciocolată sau clătite cu înghețată.
Se poate face mai mult pentru a oferi un cadou făcut de noi celor dragi.
Oricum, nu uitați că excesul de orice fel nu e sănătos.
 P1680035P1680037 P1680038
Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s