Pâine gustoasă si lichii cu brânză

INGREDIENTE

500 g de făină

1 plic de drojdie uscată

150 ml de apă caldă

150 ml de iaurt

2 linguri de ulei/unsoare de găină, rață, gâscă

1 linguriță de sare

1 linguriţă de zahăr

Pentru umplutură:

brănză

2 ouă

1 ou de uns

MOD DE PREPARARE:

Făina se amestecă cu drojdia uscată. Restul ingredientelor se adaugă în vas  si se amestecă bine, incăt sa fie omogenizate. Daca e nevoie, se mai pune puţină apă(depinde de făină).Acoperim vasul cu un şervet curat si lasăm la dospit la loc călduț ,circa o  oră.

Ungem o formă cu puțină unsoare sau ulei. Ungem mâinile cu puțin ulei şi dăm formă aluatului ,punându-l in tavă.  Facem 3 tăieturi deasupra aluatului.Lăsam la dospit in forme 10-15 minute. Cine dorește, poate unge cu puţin ou.

Introducem formele in cuptorul preîncălzit la 150 grade.

Pâinea e coapta când este rumenita si trece testul cu scobitoarea. se scoate, se lasă 5 minute în formă, apoi se pune pe ceva de lemn si se acoperă cu un șervet sa „se ducă la Dumnezeu”. Se consumă rece. Nu o tăiați caldă, cum am făcut eu(pentru poză)!

Eu am făcut porție dublă de aluat pentru că aveam resturi de diferite brânzeturi prin frigider. Le-am zdrobit, ras şi le-am amestecat cu 2 ouă. Am întins foaia de aluat si am întins umplutura de brânză, aducând marginile pentru a acoperi plăcinta. Am uns-o cu ou bătut. Se pot face mai multe bucăţi, cum doriţi. E mai bun consumat cald, dar se poate reîncălzi puțin la microunde.

SFATURI:

1. E o pâine uşor de făcut, nu te omori cu frământatul şi rezistă mai multe zile (dacă nu consumaţi prea multă pâine).

2. In ce privește iaurtul, poate fi lapte bătut, sana, lapte covăsât etc.

3. Unsoarea de găină sau de raţă îi dă un gust foarte bun.

a d s

Anunțuri

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s