Pâine gustoasă si lichii cu brânză

Util și plăcut

INGREDIENTE

500 g de făină

1 plic de drojdie uscată

150 ml de apă caldă

150 ml de iaurt

2 linguri de ulei/unsoare de găină, rață, gâscă

1 linguriță de sare

1 linguriţă de zahăr

Pentru umplutură:

brănză

2 ouă

1 ou de uns

MOD DE PREPARARE:

Făina se amestecă cu drojdia uscată. Restul ingredientelor se adaugă în vas  si se amestecă bine, incăt sa fie omogenizate. Daca e nevoie, se mai pune puţină apă(depinde de făină).Acoperim vasul cu un şervet curat si lasăm la dospit la loc călduț ,circa o  oră.

Ungem o formă cu puțină unsoare sau ulei. Ungem mâinile cu puțin ulei şi dăm formă aluatului ,punându-l in tavă.  Facem 3 tăieturi deasupra aluatului.Lăsam la dospit in forme 10-15 minute. Cine dorește, poate unge cu puţin ou.

Introducem formele in cuptorul preîncălzit la 150 grade.

Pâinea e coapta când este rumenita si trece testul cu scobitoarea. se…

Vezi articol original 154 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s