Cum facem maioneza?

Ingrediente:

  • – 1 gălbenuș
  • – 1 lingură de muștar
  • – 1 fir de oțet
  • – 100-250 ml de ulei neutru(floarea-soarelui)
  • – sare
  • – piper

Mod de preparare:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura ambiantă. Amestecă gălbenușul, puțină sare, muștarul . Bate cu telul-pară adăugând un fir subțire de ulei, din când în când. Trebuie adăugat la început puțin până începe să se îngroașe. Continuă să adaugi si să bați cu telul până se incorporează cantitatea de ulei. La sfârșit, poți adăuga puțin oțet pentru a da aciditate.

Variantă:
Poți adăuga de la început un vârf de cutit de sare de lămâie. Se poate pune un gălbenuș fiert tare si zdrobit bine, apoi să-l adaugi pe cel crud.
Cine dorește poate pune piper sau alte arome(ierburi, lămâie). Mie mi-a rămas maioneza de la salata de boeuf și am pus tarhon din oțet (tăiat mărunt) cu care poți face o salata de cartofi fierți.
tn4_p1300803 tn4_p1300810
Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s