Sucul de cartofi vindeca foarte multe boli, poate trata chiar și cancerul

Vreau să confirm ca sucul de cartofi e bun pentru aciditate la stomac. Am folosit acest remediu cu multi ani în urmă în felul următor:

100 ml de suc de cartofi proaspăt și suc proaspăt  de varză de la o felie de varză le-am băut pe stomacul gol cam vreo săptămână și au avut un efect în care la început nu prea credeam. Mi l-a recomandat medicul de familie.

Posted: 20 Jan 2015 08:39 PM PST
Un articol de Calin Petru Barbulescu

Proprietățile benefice ale cartofului au fost mult timp cunoscute în medicina populara, însă de cele mai multe ori nu se vorbea de consumul acestuia în stare cruda. De fapt, aceasta este o concepție total greșită, pentru ca în stare cruda cartoful este extrem de sănătos si util pentru tratamentul multor condiții de sănătate. De asemenea, atunci când vorbim despre concepții greșite, trebuie sa menționăm ca vorbim și despre cartofii necurățați înainte de consum, întrucât se considera ca pielea lor este otrăvitoare.

Adevarul este ca pielea de pe cartofii sănătoși și organici nu conține substanțe care sunt dăunătoare sănătății noastre, ci dimpotrivă, conține multe minerale necesare organismului.

Ceea ce este otrăvitor la un cartof este acea coaja verde sau un cartof germinat, de asemenea. Pericolul consta în solanin o toxină, care poate fi găsit în răsadul de cartof. De aceasta parte a cartofului se poate scăpa destul de ușor, eliminând-o practic prin taiere.

Revenim acum la partea utila a cartofului, si anume sucul de cartofi. Acesta este un mare remediu natural pentru a trata gastrita, una dintre cele mai răspândite boli din ziua de azi. Puteți lua o lingura de suc diluat in 100 de ml de apa cu o ora înainte de masă.

In terapia pentru tratamentul ulcerului duodenal, se recomanda un consum zilnic de 50 de ml de suc de cartofi pe stomacul gol, precum si administrarea a 50 de mililitri cu o jumătate de ora înainte de masa de prânz.

Pe lângă efectele benefice asupra problemelor de stomac, sucul de cartofi contribuie la reducerea nivelului de zahar în sânge si în tratamentul bolilor de plămâni.

Preoții budiști susțin ca un consum zilnic de doua pahare de suc de cartofi poate ajuta la tratarea cancerului si a altor boli grave. Eficacitatea acestui remediu în lupta împotriva cancerului este dovedita de numeroase studii științifice.

In Japonia, oamenii de știință au reușit sa identifice un compus din cartof care s-a dovedit a fi eficient în reducerea creșterii celulelor tumorale la șoareci. Sucul de cartofi se regăsește și în celebra terapie Breuss „Împotriva cancerului”.

In ultimul timp, cartofii si-au câștigat importanta ca fiind un mijloc semnificativ în lupta cu bolile ficatului si rinichilor, precum si cu bolile de inima, diabet, reumatism și altele.

Consumul de suc de cartofi proaspăt este o modalitate foarte buna de a stimula imunitatea si eliminarea durerilor de cap frecvente,cât si ameliorarea durerilor menstruale.

De asemenea, dacă va simțiți slăbit sau epuizat, un suc dimineața si seara făcut dintr-un cartof mediu, un morcov și un măr – vă va pune într-o formă bună pentru aproximativ două săptămâni.

Coaja de cartofi este un mijloc firesc de detoxifiere a organismului, precum si o sursă de mai multe substanțe nutritive importante, necesare pentru viata si creștere. Dacă mâncați cartofi necurățați, organismul va include un număr de ingrediente valoroase, cum ar fi carbohidrați, proteine, vitamina C si B6, potasiu, fier, magneziu si zinc.

Este important sa retineti ca vitamina C se pierde prin tratament termic, ceea ce ne face sa promovam un consum al cartofului in starea lui cruda.

Pregătirea sucului:

Prepararea suc de cartofi proaspăt este foarte simpla. In primul rând, se spală cartofii bine, apoi se înlătură părțile verzi sau încolțite dacă este cazul. Puneți cartofii în storcător si colectați sucul; întotdeauna sucul trebuie sa fie proaspăt pentru a fi consumat.

Atenție :

Nu lăsați sucul sa stea neconsumat mai mult de 10 minute, întrucât se va oxida, si poate deveni periculos pentru consum.

Sfaturi utile :

Pentru un gust mai bun, puteți amesteca sucul de cartof cu un suc din alte fructe sau legume.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteți republica oriunde incluzând autorul, sursa si să lăsați toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi si pe Facebook

Despre solanină:

http://www.bioterapi.ro/tratamente/solanina_din.html

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s