LA ÎNDEMÂNA ORICUI: LICOAREA MIRACULOASA DE PE VREMEA FARAONILOR

Antica este o licoare miraculoasĂ, cu o multitudine de beneficii pentru SĂNĂTATE, preparata la porunca faraonului Amenhotep al IV-lea.

250px-P1020665 220px-Aménophis_III

Acum mii de de ani, oamenii o numeau humus, ce înseamnă pământ sau sol. Este vorba de fapt despre o băutură preparată din lămâi și usturoi, care a fost menită să sa ii mențină mereu in putere pe sclavii ce construiau mărețele piramide.

Tratamentul a fost inventat de către preoți egipteni, care cunoșteau tainele organismului și știau cum să folosească plantele pentru a trata diferite afecțiunii. Se spunea că licoarea ajută la curățarea vaselor de sânge și la prelungirea vieții.

Numele băuturii, Antica, provine de la cuvintele An, care înseamnă usturoi și tica, denumirea lămâii. Ea era folosită și de preoții, care știau că licoarea ajută la menținerea și reglarea echilibrului vitaminelor din organism.

Vitamina A, care se regăsește în componența băuturii, sporește densitatea si elasticitatea pielii, protejează limfa si împiedică transpirația in exces. Usturoiul, care este bogat in vitamina A, mai conține siliciu, iar acesta are un rol important in reînnoirea măduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule roșii tinere). Tot in usturoi se găsește un element foarte rar, dar extrem de necesar – germaniul. Acesta favorizează formarea țesutului muscular.

Cum se prepară?

Ai nevoie de 4 lămâi potrivite, bine coapte, cu coaja subtire și trei capațâni de usturoi. Zeama lămâilor se pune într-un borcan curat, iar coaja și pulpa se dau prin mașina de tocat și se pun într-un alt borcan. Usturoiul se curăță și se zdrobeșt întocmai ca pentru mujdei.

Zeama lamiilor, cojile și pulpa (date prin mașina) și mujdeiul de usturoi se pun toate într-o oală emailată; după ce s-au amestecat bine se toarnă în oală doi litri apa fiartă și răcită. Oala se leagă cu o bucată de tifon pus în două și se pune în frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie sa ne temem că frigiderul va prinde miros de usturoi – lămâia îl va face să dispară.

După cele trei zile (72 de ore), conținutul din vasul emailat se strecoară prin patru straturi de tifon, se pune în două sticle de cite un litru și se închid sticlele etanș. Licoarea se va păstra la frigider.

Cum o administrezi?

Băutura se administrează înainte de masă, de 3-4 ori pe zi câte 50 de ml, timp de 5 zile. Se face pauză 10 zile, după care se repetă tratamentul. Este bine ca această cură să fie ținută timp de 5 luni, după care se face pauză 2 luni.

Folosirea acestei băuturi previne răcelile, fiind un tonic excelent chiar și pentru persoanele sănătoase.

Întrebuințările sale sunt numeroase, fiind utilă în tratarea afecțiunilor gastro-intestinale și a disfuncțiilor hepato-biliare mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica biliara). Preparatul curata rinichii, dezinfectează căile urinare, vindeca stenocardia, restabilește inima după infarctul de miocard, grăbește resorbția cicatricilor postoperatorii.

licoare04.jpg


SURSA:

http://stirile.rol.ro/la-indemana-oricui-licoarea-miraculoasa-de-pe-vremea-faraonilor-933620.html

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s