Tort-trandafir de ciocolate

Este cel mai ușor și mai spectaculos tort în raport cu efortul depus și este foarte bun. Îl poate face și un copil!

Ingrediente

Etapa 1:

150 g de ciocolată albă

10 g de  gelatină

100 ml de  apă rece

200 ml de  frișcă lichidă dulce

200 ml de  lapte

Preparare:

Se pune gelatina la înmuiat cu apă și se lasă 5 minute. Se pune laptele în cratiță, apoi ciocolata albă bucăți. Se amestecă până se topește ciocolata. Se adaugă frișca si se aduce la punctual de fierbere, amestecând mereu. Se ia de pe foc si se lasă la răcit 5 minute, apoi se adaugă gelatina și se amestecă până se topește. Se toarnă în forma de silicon. Se dă la frigider cel putin 3 ore.

Etapa 2:

150 g de ciocolată cu lapte

10 g de  gelatină

100 ml de  apă rece

200 ml de  frișcă lichidă dulce

200 ml de  lapte

Preparare:

Se pune gelatina la înmuiat cu apă și se lasă 5 minute. Se pune laptele în cratiță, apoi ciocolata.Se amestecă până se topește ciocolata. Se adaugă frișca si se aduce la punctual de fierbere, amestecând mereu. Se ia de pe foc și se lasă la răcit 5 minute, apoi se adaugă gelatina și se amestecă până se topește. Se toarnă în forma de silicon. Se dă la frigider cel puțin 3 ore.

Etapa 3:

200 g de ciocolată neagră care conține 82% cacao

10 g de gelatină

100 ml apa rece

150 ml de lapte

puțin cardamom(opțional)

coajă de portocală sau altă aromă

150 ml de frișcă lichidă dulce

Preparare

Se pune gelatina la înmuiat cu apă și se lasă 5 minute. Se pune laptele în cratiță, apoi ciocolata neagră bucăți. Se amestecă până se topește ciocolata. Se adaugă frișca si se aduce la punctual de fierbere, amestecând mereu. Se ia de pe foc si se lasă la răcit 5 minute, apoi se adaugă gelatina și se amesteca până se topește. Se toarnă în forma de silicon peste stratul întărit cu celelalte ciocolate. Se lasă peste noapte la frigider

Note:

1. Nu am găsit ciocolată cu 82% cacao, am folosit cu 70% cacao și a fost bine. P1680213 P1680214 P1680215 P1680216 P1680217 P1680218 P1680219

2. Ciocolata albă nu-mi prea place, așa că am pus 100 g de albă+ 50 g ciocolată Latte machiato. De aceea se pare că are 4 straturi și e mai crem deasupra, nu albă.

3 Folosiți formă de silicon că se scoate ușor, ce formă doriți.

Inspirația de aici:http://www.maroccuisine.ro/reteta-tort-trei-ciocolate-reteta-video/

Așa arată poza ei:tort-3-ciocolate-2-638x478

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s