Vopsirea ouălor de Paști cu frunze de ceapă

PAȘTI m. 1) (în religia creștină) Sărbătoare în cinstea învierii lui Isus Hristos. 2) (în religia mozaică) Sărbătoare în amintirea exodului evreilor din Egipt. ◊ Din ~ în ~ foarte rar. La ~le calului (sau cailor) niciodată. 3): ~le blajinilor zi fixată de biserică pentru pomenirea morților. [Var. Paște] /<lat. Paschae

Ingrediente

coji de ceapă roșie şi galbenă

apă

ouă

frunze cu modele interesante

fire de iarbă

ciorapi de nylon

Mod de preparare

Ouăle se scot din timp din frigider si se spală cu apa și cu  detergent de vase, apoi se clătesc bine.
Se pun sa se scurgă.
Se pun cojile de ceapă si apa într-o cratiță mai mare plina pe jumătate.
Se adaugă ouăle și se acoperă cu foile.
Se fierb la foc mic. De când încep sa fiarbă se lasă cam 10 minute. Unii le pun doar când clocotește apa si le lasă 12 minute, depinde cât le doriți de tari.
Se scot cu spumiera, se pun pe ziare sau hârtie absorbantă și se ung cu slănină.
Cine le dorește mai frumoase, poate pune frunze și apoi vin legate  cu ciorap de nylon. O vecină pune iarbă tăiată si apoi le pune în ciorap.
Alta metoda este sa udați ouăle, lipiți foi de ceapa roșii și galbene pe ou, apoi le puneți in ciorap si le vopsiți în ce culoare doriți. Ies super. Vedeți fotografia cu oua de diferite culori în coșul pătrat!
E o metoda sănătoasă și ieftină de a vopsi oua, fără chimicale.
Se pot vopsi mai multe ture în aceeași apă.
Ouăle vor avea nuanțe diferite, depinde cât sunt de albe.
Sărbători fericite!

tn4_p1380205 tn4_p1380209 tn4_p1380251 tn4_p1380428 tn4_p1380425 tn4_p1380435

Notă: Ouăle încondeiate sunt cumpărate din Iași.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s