Tort ușor cu brânză și ciocolată

Ingrediente

Blatul:

200 g de făină

1 praf de copt

4 ouă

200 g de zahăr

coajă de lămâie/portocală

Crema I:

500 g brânză de vaci de la LIDL

200 g ciocolată albă topită

Crema II:

300-400 g ciocolată neagră(am pus combinată cu ciocolată cu lapte)

200 g frișcă lichidă

1 pachet de unt moale(la temperatura camerei)

Sirop din compot, eventual diluat cu puțină apă.

+300 g de dulceață de vișine făcută cu Gelfix(sau alt tip, după dorință)

Preparare blat(tava rotundă 26 cm diametru):

 Se amestecă făina cu 2 lingurițe rase de  praf de copt, se cern împreună.

Ouăle  se bat 10 minute  cu mixerul  cu zahărul+  coaja de lămâie/portocală .

Se tapetează forma cu hârtie de copt.

Se amestecă împreună cu făina 1 minut. Se coc la foc potrivit, se mai lasă 5 minute în cuptor după ce am stins focul, se scoate  pe un grătar.  Când e rece, se taie în 3.

 Preparare crema I: 

Se topește ciocolata albă, ruptă bucăți, în microunde, încercând treptat câte 30 de secunde pe viteză medie. Se amestecă împreună cu brânza, cu mixerul.

 Preparare crema II:

Ciocolata neagră+ cea cu lapte se rup bucăți, se pune frișca și se topesc împreună. Se ia de pe foc, nu se fierbe, se amestecă și se lasă putin să se mai răcească. Untul moale se bate cu mixerul și se adaugă treptat ciocolata topită, se amestecă bine.

Asamblare:

Se însiropează foaia de jos, se unge cu puțină dulceață fină acrișoară, se pune jumătate din crema de brânză cu ciocolată albă. Se pune foaia a doua.

Se însiropează foaia a doua și se întinde restul de cremă. Se varsă peste ea cam 300 g de dulceață de vișine făcută cu Gelfix.

Se pune foaia a treia.

Peste ea se varsă crema cu ciocolată neagră, treptat, cu o lingură și se dă forma dorită cu lingura, pe măsură ce vărsăm. Dacă lăsăm să se răcească această cremă se va întări și putem face și alte ornamente.

Se dă la rece până a doua zi.

P1680306 P1680392 P1680400

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s