Cum să mâncăm sănătos, chiar dacă avem diabet

Cum să vă bucurați de carbohidrați când aveți diabet zaharat:
1. Înțelegeți că nu toți carbohidrații sunt  egali.
Cartofii dulci au carbohidrați. Deci, faceți chipsuri. Dar există o mică diferență între ele, care este, de fapt, un fel de diferență mare. Carbohidrați găsiți în produsele alimentare procesate sau rafinate , cum ar fi pâinea albă, orezul, și chipsurile, sunt digerate rapid, provocând astfel o creștere rapidă a glicemiei. E aproape ca o injecție de zahăr; nu trebuie să fie un om de știință pentru a vedea că acest lucru nu este cea mai buna alegere pentru cineva cu diabet zaharat.
Dar carbohidrații complecși găsiți în alimente naturale, cum ar fructe, legume, fasole și cereale integrale conțin fibre care încetinesc digestia – previn creșterea bruscă a glicemiei  – și, de asemenea, vă țin sătul mai mult timp. Verificați etichetele alimentare pentru a ajunge la 3 grame de fibre sau mai mult pe porție pentru a păstra control.ul zahărului.
2. Adăugați o proteină.
Proteine ​​+ Carb = <3. Include o proteină cu mese și gustări. Ca fibre, proteinele ​​pot preveni creșterea zaharului în sânge prin încetinirea digestiei și vă ajută să vă simțiți sătul mai mult timp. Alegeți carne slabă și fructe de mare pentru proteine ​​animale.  Veți obține proteine ​​din leguminoase, nuci, semințe, ouă, lactate cu conținut scăzut de grăsime, și produse din soia.
3. Controlul porției
Fiți atenți la mărimea porțiilor. Verificați panoul de informații nutriționale pentru a stabili dimensiunea porției servire, poate chiar să folosiți cupe de măsurare, și învățați să recunoașteți mărimea porțiilor. Ca, atunci când strângi un pumn  este aproximativ 1 ceașcă.
Puteți urmări, de asemenea, formula de mai jos pentru crearea farfuriei, o modalitate eficientă de a se bucura de carbohidrați în timp ce gestionați diabetul dumneavoastră:

Umple ½ farfuria cu legume ( mai ales verde închis), ¼ proteine și  ¼. carbohidrați

diab

Sursa:

Intrați pe linkul de mai jos pentru idei de mese sănătoase:

http://www.buzzfeed.com/tashweenali/healthy-carbs-diabetes?sub=3130536_2848247#.vbRnylJrw

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s