Gogoși la cuptor

P1720361

INGREDIENTE(pentru o tavă)

Pentru aluat:

320 g făină

14 g drojdie proaspătă sau 5-6 g drojdie uscată

120 ml lapte

20 g unt

50 g zahăr

Un ou

Esență de vanilie

Coajă de lămâie

Un vârf de cuțit de sare

Pentru ornare:

Unt topit, 2 linguri de lapte şi zahăr pudră

 

 

Incălzeşte laptele, apoi adaugă zahărul şi untul amestecând continuu până când acestea se topesc. Ia laptele de pe foc şi lasă-l să se răcească.

Între timp, amestecă făina, cu sarea, cu drojdia, apoi fă o scobitură în mijlocul acestor ingrediente şi adaugă aici oul, laptele călduţ, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Frământă aluatul rezultat timp de 5 minute, până când devine elastic şi omogen. Acoperă-l cu o cârpă şi lasă-l la dospit aproximativ o oră, timp în care îşi va dubla volumul.

După scurgerea timpului, presară făină pe blatul de lucru şi tapetează cu hârtie de copt tava în care vei coace gogoşile. Întinde aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime. Pentru a decupa gogoşile din aluat, te poţi folosi fie de forme rotunde, fie de pahare. Decupează cercuri, pe care apoi le aşezi tavă. Între timp, încălzeşte cuptorul.

După scurgerea timpului, unge gogoşile cu două linguri de lapte şi introdu-le în cuptor, la foc mediu, timp de 10 minute. Odată rumenite, scoate-le din cuptor şi unge-le cu unt topit, după care rostogoleşte-le prin zahăr pudră.

Inspirația de aici:

Gogoşi dietetice la cuptor

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s