Aluat vegan

aluat

Ingrediente

– 550 ml de lapte fără lactate cald (lapte de soia, migdale, orez). De asemenea puteți înlocui  cu apă

–  2 lingurițe de zahăr

– 80 g de drojdie proaspătă (sau 4 lingurițe drojdie uscată activă sau 4 lingurițe drojdie instant)

– 1 kg de făină de grâu

– 4 lingurițe praf de copt

–  3 linguri de sare

– ½ linguriță suc de lămâie

– 4 linguri ulei

Preparare:

1. Dacă se utilizează drojdie instant, se amestecă direct în făină. Pentru alte tipuri de drojdie, într-un castron mic combinați laptele cald cu zahăr și drojdie. Să stea până devine activă, aproximativ 10 minute. Drojdia devine spumoasă și începe să se extindă.

2. Puneți amestecul de drojdie, împreună cu restul de ingrediente în castron. .Se amestecă bine, până iese un aluat moale similar cu cel de pizza. Dacă aluatul pare prea uscat (în funcție de tipul de făină utilizat), se adaugă un pic mai mult lapte sau apă. Dacă este prea moale, se adaugă puțina făină.

3. Se lasă la dospit  15-20 de minute în bucătăria caldă. Și apoi puteți începe să utilizați deja aluatul după cum doriți.

4. Se coace într-un cuptor preîncălzit, până când gătitul este complet (20-30 minute, în funcție de preparat).

Poți pregăti pâine, chifle, prăjituri …

SFAT

Dacă nu utilizați aluatul imediat, puneți-l într-o pungă de plastic, scoateți aerul și închideți punga. Puteți pune totul împreună într-o alta pungă, doar pentru a fi în siguranță, deoarece aluatul va continua să se extindă și în prima punga ar putea exploda. Păstrați aluatul în frigider timp de până la 3 zile și în congelator până la 3 luni. Decongelați  și utilizațicrazy-dough-cinnamon-rolls5-w în același mod ca și în cazul în care ar fi fost aluat proaspăt.

SURSA:

http://www.labioguia.com/notas/una-masa-vegana-multiples-recetas

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s