Jurnal de grădinar…matematician sau cât costă un pui de casă…gratis!

Acum o săptămână mă sună măicuța, care se încăpățânează să fie independentă, deci spune că nu vine la niciuna din fete, că ea se descurcă singură. Acum vă dau o mostră din ce înseamnă atitudinea asta!

Îi dau telefon acum o săptămână și când o întreb ce mai face începe cu problemele, care totdeauna par de genul sfârșitul lumii. „Vai de mine, iar au găinile păduchi, nu știu ce să mă mai fac, am dat cu var, am dezinfectat, tot apar. Ui, vecina Cuța zice că nu nu a dat cu nimic și nu are! Trebuie să îi dau telefon lu ‘Neli să-mi cumpere…”

Mai las-o în pace că ai înnebunit-o săptămâna asta cu tot felul, zic eu. Stai că mă uit pe internet și îți dau iar telefon. Citesc cu ce trebuie dat cotețul, trebuie mângâiat și capul fiecărei orătănii cu un praf, repetat după o săptămână, că mai rămân ouă de păduchi. O sun și îi spun și începe iar să propună altceva:  că vorbește cu ciobanii să-i dea ceva pentru oi, bla, bla! Vorbesc mai hotărât și-i spun să stea în loc că merge soțul la o farmacie veterinară și vine cu medicamentele, nu mai dea cu toate prostiile că îi mor puii.  Soțul se duce deja și i le duce, vreo 50 de lei, bașca benzina. Și acum zice că pe instrucțiuni scrie că sunt pentru…Păi, specialistul le-a dat, să nu te pună sărăcia să nu le folosești, zic eu. Bun, acum se plânge că îi trebuie încă doi oameni cu care să facă operațiunea asta militar-strategică-găinărească!

O sun peste câteva zile și acum spune că îi trebuie o proașcă/pompă de stropit pe care să o ia în spate, „așa cum aveți voi”. Îi spun că ne-am luat una de la Dedeman cu 130. Se gândește puțin, apoi zice să-i cumpăr:”Dă-i încolo de bani, că-mi trăbă!” Soțul zice să-i ducem pompa noastră. Dăm iar telefon și îmi amintește că trebuie repetată operațiunea peste o săptămână. Ii mai cumpără o tură de tratament pentru coteț, 30 de lei, și azi merge iar. De fiecare dată o întrebăm ce să-i ducem și răspunde invariabil „nimic, dragă, am de toate”.Desigur că ajunși acolo, apare așa în treacăt problema că nu mai are una, alta…Îi recomand să  scrie pe o listă ce observă că are nevoie și să-mi spună când o întreb. Totdeauna zice că nu avem memorie, ca ea ține minte și că eu tot fac liste. Soțul îi dusese o lubeniță și un pepene galben, acum  îi duce o găletuță de 5 l cu napolitane, că-i cam plac dulciurile, de obicei, îi duceam câte o prăjitură, eventual o cutie de înghețată de 2-3 litri, dar ieri nu am avut timp.

Azi-dimineață pe la 7 se duce și vine cu un pui și câteva ouă. No, acum calculați cât a costat puiul ăla gratis! I-am spus să nu mai cumpere să crească pui, că se tot plânge că îi este greu să curețe cotețele, dar ai cu cine! N-ai!

Păi, da, puiul era, de fapt, pentru sora mea din Spania care vine în curând, să-i gătesc ceva…Tocăniță cu găluște (porție dublă) că îi plac cumnatului.

Vai de părinții care nu ascultă și de copii!toc

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s