„Struțocămila sau bucătăria hibridă/fusion”

Urmărim cu toții emisiunile culinare din diverse motive, unul ar fi că mâncăm…și cu ochii, doar se spune că e important aranjamentul farfuriei. Ei, toată lumea vine cu rețete proprii, „interpretări” ale unor rețete celebre etc. Pe mine mă amuză cel mai tare moda asta „fusion” care seamănă de multe ori cu experimentarea unor produse chimice, încât te aștepți să iasă o bombă de acolo. Fițe, frate, îți zici, fițe pentru niște bogătași plictisiți!

No, hai să studiem „un peu” problema!

Îndrăzneață, curajoasă și ciudată de multe ori, bucătăria hibridă intră în zona „aici totul este posibil”. Rețetele par niște exerciții dintr-un manual de limbi străine, ca de exemplu: Vă plac brownies și cookies ? Hopa „struțocămila”: brownie + cookie = browkie. E clar, nu? Amestecăm rețetele între ele! Uite una care mă tentează: cupcakes  à la pizza-oare cum s-o numim? Caut pe net și dau de ceva rețete de acest fel, vă dau un link:

http://www.caietulcuretete.com/2013/07/briose-pizza.htmlbr

Metoda ar fi:iei un truc mișto de la o rețetă si îl combini cu unul la fel de mișto de la alta.Nici  croissant, nici donut= cronut!

Peste ocean e la modă alt hibrid: croissant+bagel= cragel. Ce bine ne jucăm!

http://uk.eonline.com/news/500423/everything-you-need-to-know-about-the-cragel-half-bagel-half-croissant-and-100-happinesscragel

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Whoopie-Pies-107615woopie

Păi, mă ia ciuda! Noi, românii, să nu ne updatăm? Ce ziceti de sarmatocană, zacuscomurături, cozogogoașă sau panmămăligă?

Musai sa încercăm! Ce ar zice UE dacă am rămâne în urmă? Eu am încercat-plasticotarte, adică niste prăjituri în pahare de plastic. Vedeți să nu mâncați și paharele!

La revedere+ noapte bună=la revenbună…sau cam așa ceva! Esperanto curat!

Lasă un comentariu